Om oss.

Mindfulnessapoteket

Vi erbjuder olika mindfulnesskurser, utbildning och handledning för dig som vill bli mindfulnesslärare i kursen MBSR.

Vi har lång erfarenhet av mindfulness och programmet Mindfulness Baserad Stress Reduktion - MBSR och har lett kurser för människor med olika sjukdomar och besvär som utmattning, smärta, hjärntrötthet efter bl a stroke och skallskador, och även för personer som bara vill lära sig mer om mindfulness. Vi har också gjort flera forskningsstudier med MBSR programmet och fördjupningsprogram efter MBSR programmet som är publicerade i internationella tidskrifter (läs mer under fliken forskning).

Vi som erbjuder kurser och utbildningar

Helena Bjuhr är psykolog och en av mycket få i Norden som erhållit certifiering som MBSR lärare av Center for Mindfulness in Medicine, Health Care and Society, University of Massachusetts Medical School, USA. Helena är en av Sveriges främsta när det gäller att tillämpa mindfulness i psykologisk behandling i hälso- och sjukvård. Hon har arbeta med MBSR vid en rad olika sjukdomstillstånd såsom kronisk smärta, depression, ångest och hjärntrötthet. Medlem i MBTA Sweden. Mer om MBTA Sweden »

Helena Bjuhr

http://mindfulnessakademin.se


Birgitta Johansson är psykolog och docent, specialiserad på hjärntrötthet och hur mindfulness kan vara hjälpsamt efter sjukdomar och skador som påverkan på hjärnan. Birgitta är certifierad MBSR-lärare och har gått kurs 1 och 2: Training to teach mindfulness-based courses vid universitetet i Bangor, Wales. Medlem i MBTA Sweden. Mer om MBTA Sweden »

 birgitta johansson

Brainfatigue
http://brainfatigue.se/


Jan-Olof Karlsson är lektor i informatik och ansvarar för design och IT frågor.

Jan-Olof Karlsson


Grafiskt designansvarig är Verity Tolcher.

Verity Tolcher har en utbildning i produktdesign från Edinburgh Napier University och en Master of Design från Auckland University of Technology. Verity har designat och broderat innehållet i burkarna, handtryckt bakgrunden och designat loggan. Allt gjort i en mindful anda med ett stort lugn, tålamod och omtänksamhet.

Verity Tolcher

Mer design av Verity:
http://www.vericoolbeanz.com